Top 10 – Kamerplant trends

 

Kamerplanten zijn erg populair! Ze geven je interieur heel veel sfeer en dat niet alleen ze zorgen ook voor een betere luchtkwaliteit. Ieder jaar komen er weer nieuwe stijlen en trends aan het licht. Wij hebben de populairste kamerplanten voor jouw op een rijtje gezet in een top 10. Zo kan jij gemakkelijk jouw nieuwe groene topper uitzoeken.

 

1. Gatenplant- Monstera
Dit is een tropische plant die het liefste bij een mosstok opgroeit. Zijn kenmerken zijn de grote bladeren met gaten erin. Het is een gemakkelijke plant, dus fijn voor als je niet zulke groene vingers hebt.
Standplaats: halfschaduw/schaduw. Water: regelmatig water geven en af en toe besproeien.

 

2. Palmlelie- Yucca
De Yucca is een stoere plant. Door zijn stevige bladeren en een houten stam past hij in veel interieur stylen. Hij houdt van een lichte standplaats en af en toe een scheut water. LET OP! Geef hem niet te veel, hij houdt van droge voeten. Een leuk weetje; de Yucca kan van mei tot oktober ook buiten staan op een zonnig plekje.
Standplaats: zon/half schaduw. Water: af en toe een scheut maar niet te vaak.

 

3. Bananenplant- Musa
Met deze plant haal je gelijk een tropische sfeer in huis! Het is een echte Eye-catcher met zijn grote bladeren. De bananenplant is wel een gevoelige plant en groene vingers komen bij deze goed van pas. Hij houdt namelijk niet van tocht, dus kijk even goed op welke plek je hebt kunt gaan zetten.
Standplaats: volop licht, geen volle zon. Water: regelmatig water geven, besproeien. Grond niet laten uitdrogen.

 

4. Olifantsoor- Alocasia Zebrina
Deze exotische plant heeft zijn naam te danken aan de bladeren die lijken op olifantsoren. De stelen hebben hele bijzondere zebraprinten. De Alocasia groeit van nature in het regenwoud dus houdt daarom van een vochtige omgeving. Dit betekend dat hij graag water wil, maar let op doe dit als de kluit weer droog is. Als je hem teveel water geeft zul je dit gaan zien aan de waterdruppels aan de puntjes van de bladeren.
Standplaats: half schaduw. Water: regelmatig water geven laat de kluit niet te lang uitdrogen. De plant houdt ook van af en toe besproeien.

 

5. Kentia palm

Wil je een tropisch sfeer in je interieur halen, dan is deze palm zeker iets voor jouw. Geef hem een ruime plek zodat de waaiers van de plant mooi tot hun recht komen. De Kentia plam groeit langzaam dus behoud lang zijn mooie vorm.
Standplaats: Licht tot schaduw. Water: regelmatig water geven, kluit niet laten uitdrogen maar plant houdt ook niet van te lang natte voeten.

 

6. Calathea
Deze prachtige verschijning is in vele soorten te verkrijgen. Dus voor ieder wat wils. De Calathea staat bekend om zijn prachtige tekeningen en om zijn bewegende bladeren. In de avond sluit hij zijn bladeren en in de ochtend opent hij ze weer. Hoe leuk is dat!
Standplaats: licht/schaduw. Water: potgrond licht vochtig houden.

 

7. Euphorbia Ingens- Cowboycactus
Deze stoere vetplant steelt de show in jouw interieur! Geen groene vingers? Dan is deze plant een uitkomst voor jou. Doordat cactussen een groot wortelstelsel hebben kunnen ze heel wat vocht opslaan en heeft deze plant dus erg weinig water nodig.

Standplaats: zonnig. Water: weinig, geef alleen water als de potgrond helemaal is uitgedroogd.

 

8. Flamingoplant- Anthurium
Wil je wat meer kleur? Dan is een Anthurium een geschikte plant. Hij maakt het hele jaar door nieuwe bloemen aan. Ze zijn in vele kleuren verkrijgbaar. De Anthurium komt voor in het tropisch regenwoud en houdt dus erg van een hoge luchtvochtigheid. Dit kun je makkelijk creëren door af en toe met een plantenspuit over de bladeren te sproeien.
Standplaats: lichte plek zonder direct zonlicht. Water: regelmatig water geven.

 

9. Lepelplant- Spathiphyllum
Deze plant is in veel interieurs terug te vinden. De lepelplant is gewend aan warme temperaturen en een hoge luchtvochtigheid. Weet je niet zo goed hoeveel water je plant moet hebben? Dan zit je bij deze goed. Je kan hem namelijk niet verdrinken want hij heeft heel veel water nodig. Deze prachtige plant maakt mooie witte bloemetjes aan die lijken op een lepel, vandaar de naam ‘Lepelplant’ en is zeer luchtzuiverend plant.

Standplaats: half schaduw. Water geven: de grond moet goed vochtig blijven.

 

10. Philodendron Xanadu
Deze prachtige Philodendron met zijn weelderige en diep ingesneden bladeren zijn een lust voor het oog. Deze plant vraagt niet veel aandacht maar houdt wel van een vochtige omgeving.
Standplaats: lichte plaats zonder direct zonlicht. Water: houdt de potgrond licht vochtig.

Vragen? Stuur Stekjesbrief of Planten wereld gerust een bericht. Wij helpen je graag.

Veel succes met het uitzoeken van jouw nieuwe groene huisgenoot.

Product Enquiry

Wachtlijst - Waitlist We informeren u wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder een geldig e-mailadres achter.