‘Waarom hebben jullie zoveel kamerplanten in huis?’

Vaak krijgen wij de vraag:

‘Waarom hebben jullie zoveel kamerplanten in huis?’  

Het antwoord is eigenlijk heel simpel. Planten maken ons gelukkig! Uit onderzoek is ook bewezen dat planten je simpelweg écht gelukkiger maken. En niet onbelangrijk, ze maken je ook gezonder! Daarom hopen wij ook dat steeds meer mensen de noodzaak in gaan zien van wat groen in huis.

Vorig jaar zijn wij begonnen met het maken van een moestuin. Wat voorzichtig begon met het zaaien van makkelijk groeiende radijsjes, is nu uitgegroeid in steeds meer experimenteren. En hoe leuk is het om een klein zaadje uit te zien groeien tot een mooie grote bloem of verse groenten uit eigen tuin te kunnen eten?!

Ons eerste stekje kregen wij van familie, een Monstera Deliciosa. In hun huis stond een prachtige doorzichtige vaas met een stekje vol met nieuwe wortels. Dat stekje stond daar omdat de moederplant zo groot was gegroeid, dat ze niet meer wisten wat ze met alle bladeren moesten doen. Uit pure noodzaak hebben ze dus de plant maar korter geknipt om zo een nieuwe plant te laten groeien.

Binnen no-time kregen we een nieuw blad uit dit stekje en zo ging het heel snel verder van buiten groenten verbouwen, naar het verzorgen van plantjes binnenshuis.

En dit terwijl wij in het verleden echt geen groene vingers hadden! Vroeger hadden we geen planten, want we kregen het steeds voor elkaar om ze te verpesten. Ondertussen is het een sport om een klein zaadje of plantje te voorzien van de beste voeding en aandacht. Het maakt je een soort van trots om te zien dat het plantje waar jij aandacht aan schenkt, je bedankt door lekker door te groeien.

Ondertussen hebben we een variatie aan planten in huis en ben ik bang dat er nog meer soorten bij zullen komen. We proberen het wel bij één plant per soort te houden. Ondertussen zijn ook de katten aan al het groen gewend en eten ze de planten gelukkig niet meer op 😉

Tijger en Nala 2020

Onze harige vriendjes Tijger en Nala.

Door de goede ervaringen van jullie voorgangers scoren we 5 uit 5 ⭐⭐⭐⭐⭐ voor onze service en kwaliteit in ≥Marktplaats (14 jaar actief). Ook beantwoorden we 94% van alle berichten binnen een dag, volgens MP. 

Ook via social media recensies ontvangen we super leuke reacties voor onze inzet (ook in deze moeilijke COVID-19 thuisquarantine tijden).  Eén van de leukste reacties is bijv.

“Hoe leuk is het om een plantjes online te bestellen? ? De lieve mensen van stekjesbrief leveren mooie plantjes van klein tot groot en van volwassen planten tot stekjes! ? Ze worden keurig ingepakt zodat ze beschermt zijn tijdens het vervoeren ? Ook worden ze vochtig aangeleverd zodat ze prima een paar dagen in de doos kunnen blijven zitten, voor het geval ze even blijven logeren bij de post! Zeker een aanrader om bij te bestellen!”

Zulke mooie en warme woorden geven ons elke dag weer volop energie om door te gaan. Dankzij jullie plantenliefhebbers!

Een groene groet,

Team STEKJESBRIEF.NL

Stekjesbrief logo 2022

Product Enquiry

Wachtlijst - Waitlist We informeren u wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder een geldig e-mailadres achter.