Kokosvezel, ook wel bekend als kokos, is een interessant materiaal om zaden te planten en te herbeplanten.  
Kokosvezel wordt min of meer altijd verkocht als een droog product kokos potgrond. Voor je het kunt gebruiken, moet het weken in water. Het neemt heel snel water op, dus dat hoeft niet lang. De kokosvezel bevat geen voedingsstoffen en is goed geschikt omdat het zowel als zaaigrond voor het zaaien van zaden geschikt is, als voor stekjes en in combinatie met potgrond voor je plantjes.
Als je kokosvezel voor je planten wilt gebruiken, kun je zowel fijne als grove kokosvezel gebruiken, maar je moet ook meer componenten toevoegen, zoals mineralen en kunstmest om een goede gecultiveerde grond te krijgen. Het toevoegen van mineralen en meststoffen geldt zowel voor herbeplanting als voor de uiteindelijke plantgrond. Als je kokosvezel gebruikt voor zaden of stekken, heb je echter geen toevoegingen nodig. Je neemt het dan gewoon op en gebruikt het zoals het is.
Plant poten op basis van kokos is erg leuk en bruikbaar. Ze zijn perfect voor tomaten, pepers, aubergines, paprika’s en verschillende soorten komkommers.
Je kunt kokosvezel ook mengen met gewone plantgrond op turfbasis, neem bijvoorbeeld de helft plantaarde en de helft kokosvezel. Het zal een zeer aangename grond zijn om in te groeien. Zo’n “gemengde plantgrond” heeft een luchtige structuur en zal stevig zijn zonder compact te worden. Je zou kunnen zeggen dat kokosvezel voor een op veen gebaseerde plantgrond is wat organisch materiaal is voor een open veld of een palletkraagaarde. Het zorgt voor een heerlijke ontspanning.
Kleine plantages = kleinere blokken
Heb je een klein aantal potten, zoals een binnentuin of gewoon een paar potten op een balkon? Dan zijn de kleinere kokosblokken perfect voor dat doel.
Grote plantages = grote blokken
De grote blokken kokos geven na het opzuigen bijna het dubbele ten opzichte van reguliere potgrond. In een groot blok, dat ongeveer 5 kg weegt, kan wel 18 liter water in opgenomen worden.

Product Enquiry

Wachtlijst - Waitlist We informeren u wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder een geldig e-mailadres achter.