Hieronder vind je de recente opmerkelijke stekjes, plantjes, planten, kamerplanten, dure kamerplanten, zeldzame kamerplanten, top 10 duurste planten, exclusief.

De duurste kamerplant ooit verkocht

8.5 bladeren voor 19.297 verkocht

Na een biedingsoorlog op een veilingsite in Nieuw-Zeeland, kocht iemand deze kamerplant met slechts 9 bladeren voor een recordbedrag van $19.297. Een schaarse witbonte Rhaphidophora Tetrasperma Variegata plant, ook wel Monstera Minima variegata genoemd, werd onlangs verkocht op een online veiling. Het bracht een coole $19.297 op en werd daarmee “de duurste kamerplant ooit” op de openbare verkoopwebsite. Variatie verwijst naar twee of meer verschillende kleuren in de bladeren van de plant. Dit soort planten zijn momenteel erg in trek. : Rhapidophora tetrasperma minima monstera variegata Prijs: 19.297 AU dollars.  (Trade Me: https://www.thursd.com)

Zeer zeldzaam

Plantje voor €1.799 is binnen een half uur verkocht

Monstera obliqua adansonii variegata - pot 15 cm kopen

Een buitenkansje was het. Tuincentrum Intratuin in het Belgische Lovendegem had onlangs een unieke kamerplant in de aanbieding: een Monstera adansonii variegata. Prijs: 1799 euro. Nogal aan de dure kant, maar de plant was binnen een half uur verkocht. (Bron: https://www.ad.nl)

 

Zeldzame plant heeft bladeren ter waarde van £12.000 per stuk

Een man die zijn lounge in een kamerplantenjungle veranderde, verdient nu £ 12.000 per blad door delen van zijn zeldzaamste planten te verkopen. Tony Le-Britton, 30, heeft in zijn huis in Cheltenham enkele van ‘s werelds meest waardevolle soorten gekweekt en heeft zijn logeerkamer in een kas veranderd om zijn passie te koesteren. (Bron: https://www.youtube.com)

 

Kamerplant (met vier blaadjes) voor ruim €4600 verkocht in Nieuw-Zeeland
Zo op het eerste gezicht stelt dit plantje niet zoveel voor: het heeft slechts vier blaadjes. Toch is deze kamerplant afgelopen maand voor 8150 Nieuw-Zeelandse dollar (ruim 4600 euro) verkocht. Daarmee zou het zomaar de duurste kamerplant ter wereld kunnen zijn. (Bron: https://www.rtlnieuws.nl)

 

Eigen kweek

Man kweekt bananenboom in eigen woonkamer
Ondanks dat het Nederlandse klimaat helemaal niet geschikt is om bananenbomen te kweken, is het Jan-Bonne Wielinga uit Maastricht toch gelukt. De Maastrichtenaar heeft in zijn eigen woonkamer een bananenboom staan met een volle tros bananen er aan. (Bron: https://www.rtlnieuws.nl)

Kent u een opmerkelijk plantennieuws? Deel met ons 🙂

Product Enquiry

Wachtlijst - Waitlist We informeren u wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder een geldig e-mailadres achter.