10 tips – Kamerplanten verzorgen in de zomer

De zomer is in volle gang en de temperaturen stijgen. Voor ons is het warm, maar ook voor de kamerplanten die bij jou in huis staan. In de zomermaanden hebben ze daarom wat extra verzorging nodig.

 

Hieronder staan 10 tips om jouw kamerplanten zo goed mogelijk door de zomer heen te helpen.

 

TIP 1: Check regelmatig de potgrond. Deze moet niet te droog aanvoelen.

TIP 2: Heeft je plant water nodig? Dien dit dan ‘s ochtends of ‘s avonds toe als de zon nog niet zo fel is. Anders verdampt al het water of branden de wortels kapot.

TIP 3: Is je plant uitgedroogd? Zet hem in een badje met water en laat hem vanaf de onderkant het water opdrinken. Laat hem hier in staan totdat je voelt dat de potgrond weer vochtig is.

TIP 4: Zet je kamerplanten iets verder van het raam af. Ook de planten die graag in het zonlicht staan kunnen het wat te veel vinden.

TIP 5: Geef je planten plantenvoeding (vaker dan in de wintermaanden). Hierdoor voelt de plant zich prettiger en kan deze optimaal groeien.

TIP 6: Geef de planten die graag van een hoge luchtvochtigheid houden een regen douche. Doe dit in de badkamer of buiten (in de avond of ‘s ochtends vroeg). Deze categorie planten heeft het extra zwaar in de zomer doordat de lucht een stuk droger is.

TIP 7: Heb je veel planten en ga je een aantal weken op vakantie? Regel een plantenoppas of schaf water reservoirs aan. Elho heeft plastic bollen waar water in kan en deze steek je in de potgrond bij je plant. Zo kan de plant zelf geleidelijk het water opnemen.

TIP 8: Een plantenoppas geregeld? Noteer voor hem/haar de hoeveelheid water die je planten moeten hebben of doe het een keer voor. Iedereen verzorgd de planten immers weer anders.

TIP 9: Moeite met de kamerplanten in de zomermaanden? Schaf planten aan die de zomer makkelijk door komen. Zoals bijv. cactussen of vetplanten.

TIP 10: Zet al je tropische planten bij elkaar. Op deze manier wordt de luchtvochtigheid hoger en verdampen je planten minder water.

 

Succes met het verzorgen van je planten deze zomer.

 

Stekjesbrief wenst jullie een hele fijne vakantie!

Product Enquiry

Wachtlijst - Waitlist We informeren u wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder een geldig e-mailadres achter.