Plantenvoeding

Naast veel liefde, water en licht hebben planten ook voeding nodig in het groeiseizoen. Met deze tips blijft jouw urban jungle zo groen mogelijk!

1. Zet de plant op de juiste plaats
3. Voeg zo nu en dan plantenvoeding toe
4. Blijf je planten goed checken

In de natuur worden planten aangevuld met voeding. De bladeren die de plant afstoot vallen op de grond en worden weer verteerd en dat wordt weer omgezet naar stoffen die de wortels weer kunnen opnemen. Bij de planten thuis gebeurt dat niet, de bladeren haal je vaak weg en de potgrond geeft maar voor een bepaalde tijd voeding af. Daarom is het belangrijk om zelf voeding toe te voegen om je plant sterk te houden.

De drie belangrijkste elementen die in plantenvoeding zitten zijn stikstof (N), fosfor (P) en kalium (K). Daarnaast zitten er vaak nog extra ondersteunende elementen in de plantenvoeding, zoals magnesium en calcium.

Er zijn veel verschillende soorten plantenvoeding. Speciaal voor kamerplanten, tuinplanten of voor specifiek voor bepaalde soorten. Wist je dat er ook biologische plantenvoeding op de markt is?

Om jullie een handje te helpen hebben we een overzicht gemaakt met welke planten groepen hoeveel plantenvoeding nodig zijn.

Om jullie een handje te helpen hebben we een overzicht gemaakt met welke planten groepen hoeveel plantenvoeding nodig zijn.

 

– Vetplanten/ cactussen
Zijn sobere soorten die niet veel voeding nodig zijn. Mocht je ze willen voeden is 1 keer per 6 weken voldoende.

– Varens
Houden van een rijke grond en dus is regelmatig voeding toevoegen belangrijk. 1 keer per 4 weken is voldoende. Geef alleen voeding in de zomer en lente.

– Palmen/ ficussen
Zoals Yucca, Kentia palm, dwergpalm, Dracaena.
Deze groep produceren regelmatig nieuwe bladeren. Hiervoor zijn voldoende voedingsstoffen nodig. Voeg regelmatig voeding toe. 1 keer per week met speciale palmen voeding.

– Jungle planten
Zoals Philodendron, Monstera, Musa, Alocasia.
Deze groep wil je het liefste zo groen mogelijk houden. Voeg regelmatig plantenvoeding voor groene planten toe om jouw urban jungle in een goede conditie te houden. 1 keer per week is voldoende.

– Sanseveria
Dit is een langzaam groeiend soort en hebben daarom weinig voeding nodig. Geef in het voorjaar en zomer een kleine hoeveelheid plantenvoeding.

– Bloeiende kamerplanten
Zoals Bromelia, Anthurium, Spathiphyllum, Orchidee
Gebruik voor deze kamerplanten speciale bloeiende kamerplanten voeding in de bloeiperiode. In de winter naar een halve dosering. 1 keer per week is voldoende in de bloeiperiode.

– Calathea
In het voorjaar en zomer als deze plant nieuwe bladeren maakt is het aan te raden om plantenvoeding te gebruiken. 1 keer per 2 weken is voldoende. In de winter hoef je geen voeding te geven.

 

Succes met het voeden van jouw planten vriendjes!

Product Enquiry

Wachtlijst - Waitlist We informeren u wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder een geldig e-mailadres achter.