10 kindvriendelijke kamerplanten

Niet-giftige planten om uw ruimte op te fleuren. Kamerplanten zijn het perfecte interieur element om een ​​vermoeide ruimte in het huis op te fleuren

Omdat veel van hen luchtzuiverende eigenschappen en ook andere gezondheidsvoordelen hebben, is het logisch om wat weelderig groen in huis te hebben.

Wanneer kinderen, huisdieren en of planten samen komen, kan het rommelig worden. Als het om planten gaat, is rommel niet de enige potentiële ramp. Planten kunnen giftig zijn en een gevaar voor uw kinderen als ze worden ingeslikt.

Kies niet-giftige kamerplanten voor je huiskamers

Als je je zorgen maakt over een bepaalde plant in je huis, raden we je aan om de plant eerst op te zoeken op internet. Mocht je er dan nog steeds niet uitkomen, plan dan een tripje naar een plaatselijke plantenkwekerij of botanische tuin om de plant en de eventuele risico’s voor je kinderen en huisdieren te laten identificeren.

De symptomen van plantenvergiftiging zijn:

• Buikkrampen
• Misselijkheid of braken
• Onregelmatige hartslag
• Verbranding in de mond
• Convulsies (toevallen)

Neem in geval van vermoedelijke vergiftiging contact op met je huisarts of de Eerste Hulp. 

Dat gezegd hebbende, er zijn echter tal van opties voor kamerplanten die veilig zijn voor kinderen en huisdieren om in de buurt te zijn. We hebben 10 van onze favorieten voor je verzameld in de onderstaande galerij.

1/10
Jade (Crassula ovata): deze plant is veilig voor kinderen, maar giftig voor uw huisdieren. Makkelijk te verzorgen en gemakkelijk te oogsten. Je kunt er wat afknippen, in aarde steken en binnen een paar weken zal er een nieuwe plant groeien. Hij geeft de voorkeur aan warme, droge omstandigheden, dus je hoeft niet te vaak water te geven.

2/10
Kerstcactus (Schlumbergera): veilig voor kinderen en huisdieren. Kerstcactus is een populaire keuze voor huisplanten. Als onderdeel van de cactusfamilie heeft het niet veel water of aandacht nodig, maar als je er goed voor zorgt, word je tijdens de kerstperiode beloond met zijn prachtige bloemen.

3/10
Parlor Palm (Chamaedorea elegans): deze populaire plant is niet giftig voor zowel uw kinderen als uw huisdieren. Deze langzaam groeiende palm is perfect voor binnen, omdat hij van weinig licht houdt en niet veel water nodig heeft.

4/10
African Violet (Saintpaulia): Veilig voor kinderen en uw huisdieren, de African Violet is een populaire keuze voor beginnende tuiniers. Geschikt voor binnen en buiten, het kleine formaat en de lage onderhoudsbehoeften maken het een mooie keuze voor drukke gezinnen.

5/10
Rubberplant (Ficus elastica): deze is veilig voor uw kinderen, maar giftig voor uw huisdieren. Super populair bij interieurontwerpers vanwege de weelderige wasachtige bladeren, zijn rubberplanten in veel moderne huizen te vinden. Hij houdt van zonlicht en heeft wat aandacht nodig, maar als je er goed voor zorgt, word je beloond.

6/10
Slangenplant of moedertong (Sansevieria trifasciata): Dit is een andere winterharde plant die veilig is voor kinderen, maar giftig voor huisdieren, dus wees voorzichtig met plaatsing. Deze plant is perfect voor degenen wiens vingers verre van groen zijn. Je kunt in feite vergeten dat het bestaat en het zal nog steeds gedijen. Bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen, wordt het de laatste tijd super populair.

7/10
Spider Plant (Chlorophytum comosum): deze supersterke plant is veilig voor kinderen en veilig voor huisdieren en geen van beiden zal het kunnen vernietigen.

8/10
Boston Fern (Nephrolepis Exaltata): U zult zeker bekend zijn met deze winterharde varen. Veilig voor zowel kinderen als huisdieren, het siert menig huis. Met de zeldzame vereisten dat je koele, vochtige plekken met indirect zonlicht nodig hebt, is het perfect voor de eenzame hoekjes van je huis.

9/10
Coleus (Plectranthus Scutellarioides): veilig voor zowel kinderen als huisdieren, deze winterharde kleine plant is geweldig voor kinderen om te groeien. Steek een stekje Coleus in water en de wortels zullen ontspruiten zodat je ze opnieuw kunt planten.

10/10
Begonia (Begonia Obliqua): veilig voor kinderen en huisdieren, begonia’s maken een comeback in populariteit. Je hebt ze misschien in jouw plaats gehad toen je opgroeide, en nu is het tijd dat ze een vleugje kleur aan je huis toevoegen. Er zijn tonnen variëteiten, maar de wortelstok en de vezelige wortel zijn het beste voor binnen.

Product Enquiry

Wachtlijst - Waitlist We informeren u wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder een geldig e-mailadres achter.