Kamerplanten voor in de schaduw kopen?

Woon je in een woning zonder al te veel licht?

Woon je in een appartement of woning zonder al te veel licht? Geen probleem! Er zijn namelijk verschillende kamerplanten die het goed doen in schaduwrijke ruimtes. Om duidelijk te maken, er is geen enkele kamerplant die kan leven zonder licht! Maar er zijn verschillende die gedijen in lichte schaduw.

 

Calathea

De Calathea is tegenwoordig een van de meest populaire kamerplanten. Ze staan bekend om zijn prachtige onderscheidende bladeren. Er zijn verschillende schaduwen in te vinden – de een nog mooier dan de ander.

De Calathea is perfect voor het creëren van contrasten in huis en kan dus gedijen in de donkere hoekjes van het huis. In de winter zal het echter profiteren van helderder zijn.

 

Lepelplant – Spathiphyllum

Lepelplant of Spathiphyllum is een oude klassieker die is blijven staan! Het staat bekend om zijn delicate bloemen en zijn luchtzuiverende eigenschappen zijn ook bestand tegen de schaduw. Een mooie bloem die zowel winterhard als gemakkelijk te verzorgen is – zal het beter zijn?

 

Epipremnum 

Epipremnum is een andere mooie kamerplant, die zonder al te veel licht kan. Het is echter vermeldenswaard dat het prachtige marmer van de bladeren duidelijker wordt als de plant licht wordt. Als je van de iets langere kamerplanten houdt, kan de gouden drank ook worden verkregen op mosstokken.

 

Peperomia

De Peperomia-familie bestaat uit meer dan 1000 verschillende soorten – er is dus voor elk wat wils. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en tinten. Ze hebben allemaal gemeen dat ze niet erg hoog worden. De lieve kleine plant is ongelooflijk populair en gedijt in halfschaduw.

 

Ben jij ook dol op het schrijven en inspireren van nieuwe generatie plantenliefhebbers, stuur ons dan je blogs naar info@stekjesbrief.nl

Product Enquiry

Wachtlijst - Waitlist We informeren u wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder een geldig e-mailadres achter.