Hoe verzorg ik mijn Philodendron White Princess?

De meeste jonge planten hebben hulp nodig om aan de slag te gaan om het punt te bereiken dat ze winterhard zijn en groeien met minimale zorg. Zorg er bij uw nieuwe baby stekje voor dat deze zich in een pot van 100 mm of minder bevindt. Persoonlijk heb ik de mijne in een pot van 60 mm gepot en hij is nog steeds in die maat. Een goed medium is een mix van orchideeënschors, premium potgrond en perliet. Dit zorgt voor een goede drainage – wat essentieel is voor elke plant met kleine wortels – en om de koudere maanden van herfst en winter te overleven.

Als je je prinses na ontvangst oppot, zorg er dan voor dat alle bladeren, inclusief de kleine babyblaadjes, de aarde niet raken. Dit is nog een reden waarom het belangrijk is om in een kleine kweekpot te verpotten, omdat het de plant helpt om hoog te zitten. Dit is essentieel om alle bladeren te laten bloeien en groeien. U zult ontdekken dat bladeren die op aarde blijven zitten, bruin kunnen worden en afsterven door te lang op vochtige grond te zitten. Zorg er bij het besproeien voor dat er geen water op de bladeren achterblijft, aangezien de bladeren met witte schakeringen bruin kunnen worden van water dat er te lang op zit. Ik heb dit op de harde manier geleerd.

Als laatste, maar niet de minste, geef je prinses helder indirect licht, dit is belangrijk voor een optimale groei. Mijn prinses brengt nog steeds nieuwe bladeren uit, zelfs nu de temperatuur koeler wordt en het daglicht eerder ophoudt. Laat de grond van je planten tussen de gietbeurten bijna helemaal droog worden, want met de koudere maanden duurt het langer voordat de grond uitdroogt en de plant verbruikt op dit moment niet zoveel energie om te groeien.

Een laatste opmerking. Bij elke plant met veel schakeringen geldt: hoe minder groen de plant, hoe langzamer de groei. Ontvangt u van ons een plant met veel wit, dan wordt deze kleiner dan de rest van de voorraad en duurt het langer om te groeien. Ook al is het mooi, dit is het nadeel van geweldige schakeringen.

Ik hoop dat dit nuttig is geweest. We leren allemaal met vallen en opstaan, maar het is leuk om een paar tips te hebben over wat een bepaalde plant helpt om succesvoller te zijn. Neem contact met me op als je vragen hebt!

Bedankt, Tamara.

Product Enquiry

Wachtlijst - Waitlist We informeren u wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder een geldig e-mailadres achter.