Acer palmatum: Diva van alle tuinplanten

Acers kunnen worden geplant in de herfst- en wintermaanden en geven de voorkeur aan een zonnige locatie waar ze beschermd zijn tegen harde wind.

Hoe een acer palmatum te planten?

Geef je plant goed water voordat je hem plant. Of je nu in een border of in een pot plant, zorg ervoor dat de ruimte voor de plant even diep is als de pot waarin je hem hebt gekocht. Haal voorzichtig de plant uit de pot en plaats hem in het gat, zorg ervoor dat hij recht staat, en vul vervolgens aan met een goede kwaliteit potgrond. Acers doen het het beste in zure grond. Vooral bij het planten in een pot is het goed om een mengsel van zure potgrond te gebruiken.

Houd de plant goed bewaterd gedurende het eerste jaar, vooral tijdens droge periodes.

Stekjesbrief tip: Acers maken vaak een grote groeispurt in het vroege voorjaar, geef ze daarom op dat moment extra voeding om hun groei te ondersteunen.

Acer palmatum Beni-maiko kopen

Snoeien

De ideale tijd om te snoeien is tijdens het rustseizoen tussen december en februari. Op die manier voorkom je dat je plant verzwakt, omdat Acers gevoelig zijn voor bloeden. Geef je Acers een lichte snoeibeurt om beschadigde of dode scheuten te verwijderen.

Stekjesbrief tip: Timing is belangrijk als het gaat om het snoeien van je Acer. Als je naar de plant kijkt en ziet dat de knoppen beginnen te zwellen, kun je terugsnoeien naar een sterke knop om de groei te bevorderen. Dit gebeurt meestal eind februari tot begin maart.

Bescherming

Acer palmatum-variëteiten zijn volledig winterhard in alle klimaten in het Verenigd Koninkrijk. In zeer harde wind kunnen sommige variëteiten last hebben van bladverbranding. Probeer ze daarom op een redelijk beschutte plek te plaatsen.

Acer palmatum gemengd soorten kopen

Plantideeën

Acer palmatum-variëteiten zijn fantastische exemplaren voor het gazon, gewoon geplant op een goede en relatief beschutte plek in je gazon.

Als je ze in je borders plaatst, probeer ze dan te combineren met schaduwminnende planten zoals Hosta’s, Heuchera’s en Heucherella’s.

Daarnaast zijn ze ook prachtige planten voor in potten, op een terras in een grote pot.

Acer palmatum Butterfly kopen


Als je geïnspireerd bent door de eenvoud van Japanse tuinen, passen Acer palmatum-variëteiten geweldig bij het gebruik van stenen, water en rotsen. Dit kan gemakkelijk op kleine schaal worden gedaan als je geen ruimte hebt voor een groot wateroppervlak.

Acer palmatum weetje!

Onder de juiste groeiomstandigheden kunnen bepaalde variëteiten gemakkelijk meer dan 100 jaar oud worden.

Acer palmatum Shaina kopen

 

Product Enquiry

Wachtlijst - Waitlist We informeren u wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder een geldig e-mailadres achter.