Uitverkocht!

Hemigraphis alternata (Paarse Wafelplant)

3.95

De wafelplant is een tedere tropische plant die het meest wordt geteeld als kamerplant. Het wordt soms gekweekt als jaarlijkse bodembedekking wegens zijn het uitspreiden gewoonte. De Latijnse naam is Hemigraphis alternata, maar verschillende cultivars worden ‘paarse wafels’ of ‘rode klimop’ genoemd. De bladeren zijn groen of bordeauxrood met zilverachtige aftekeningen en een gebobbeld uiterlijk, ongetwijfeld de oorsprong van de gewone naam. De onderkant van de bladeren is paars of wijnkleurig. Omdat het gedijt in vochtige omgevingen, wordt de wafelplant soms gebruikt in terraria of in tuinen onder glas.

Uitverkocht!

Wachtlijst - Waitlist We informeren u wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder een geldig e-mailadres achter.

Beschrijving

Niet altijd makkelijke plant
Niet giftig
Kleine bladeren
Lichte schaduw
Geen volle zon
Zomer de potgrond nat houden
Winter weinig water nodig
Beschikbaar in verschillende maten

Extra informatie

Afmetingen 6 × 6 × 10 cm

Zeldzame stekjes & bijzondere kamerplanten

  • Uitverkocht!
    AanbiedingenBestsellers

    Monstera variegata aurea plant kopen en verzorgen

    De Monstera variegata aurea, ook wel bekend als de ‘gatenplant’ of ‘philodendron monstera variegata aurea, is een zeer zeldzame en bijzonder plantje vanwege zijn speciale bladeren met gaten. Daar heeft dit plantje ook zijn bijnaam aan te danken. Oorspronkelijk groeit de Monstera obliqua in de tropische bossen van Zuid- en Midden-Amerika.

    Zet de plant op een warme en lichte standplaats en …

  • Uitverkocht!
    AanbiedingenBestsellers

    Monstera Thai Constellation pot 11 cm kopen

    De Monstera Thai Constellation, ook wel bekend als de ‘gatenplant’, is een zeer zeldzame en bijzonder plantje vanwege zijn speciale bladeren met gaten. Daar heeft dit plantje ook zijn bijnaam aan te danken. Oorspronkelijk groeit de Monstera Thai Constellation in de tropische bossen van Zuid- en Midden-Amerika.

    Zet de plant op een warme en lichte standplaats en eenmaal per week wat …

  • Uitverkocht!
    BestsellersGrote planten

    Philodendron Red Anderson stekje kopen

    De Philodendron Red Anderson is een populaire en opvallende variëteit van het geslacht Philodendron. Deze plant is geliefd om zijn opvallende bladeren met roze en groene kleurschakeringen.

    Houd er rekening mee dat de Philodendron Red Anderson soms uitdagend kan zijn om te verzorgen vanwege zijn specifieke licht- en vochtigheidsbehoeften, evenals zijn gevoeligheid voor te veel of te weinig water. Het is …

  • Uitverkocht!
    AanbiedingenKamerplanten

    Philodendron Jose Buono variegata kopen

    Philodendron Jose Buono variegata is een zeldzame aroid, de naam is afgeleid van zijn ongewone uiterlijk. De nieuwe bladeren van deze plant zijn bijna wit voordat ze rijpen tot lichter groen, waardoor ze het hele jaar door gemengd groen blad heeft.

    Zorg voor een Philodendron Jose Buono variegata door zijn regenwoudomgeving na te bootsen. Dit kan door het te voorzien van …