monstera albo borsigiana variegata kopen

Stappenplan: het stekken op water voor beginners

Planten stekken. Het klinkt zo makkelijk, en dat is het ook mits je de juiste stappen volgt en de juiste benodigdheden voor handen hebt. In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je dit het beste kunt doen. Wat heb je nodig? Glas of vaasje met water, – Snoeischaar of mesje en Desinfectiemiddel.

 

Stap 1: Desinfecteer het mesje of de snoeischaar

Door het weghalen van een deel van de plant ontstaat er als het ware een wond aan je plant en je stekje. Wanneer je voor gebruik je snoeischaar of mesje desinfecteert is de kans dat er bacteriën in de wond komen veel minder groot en is er minder kans op rot en andere narigheid.

Als voorbeeld voor het stekken op water gebruiken we de Monstera (albo) borsigiana.

 

Stap 2: Knip of snijd ongeveer 2 centimeter onder een luchtwortel

Kijk op de foto hieronder hoe een luchtwortel eruit ziet. Maar let op: zorg ervoor dat er naast een luchtwortel (of knobbeltje) ook minstens 1 blad aan de stek zit.

In sommige gevallen zitten er twee bladeren dicht op elkaar of heb je meerdere luchtwortels. Dat is geen probleem, je hebt dan simpelweg een grotere stek! Mochten de luchtwortels van je stekje heel erg lang zijn, dan kun je deze tot ongeveer 5 centimeter afknippen.

De stek formule voor deze plant is: blad + stengel + luchtwortel = stekje!

 

 

Stap 3: Neem nu je vaasje met water en steek je stekje daarin

Zorg ervoor dat de luchtwortel (of knobbeltje) onder water staat, maar zet vooral niet te veel van de plant verder onder water.

Optioneel: voordat je het stekje in water zet kun je het afgesneden uiteinde dippen in stekpoeder om zo wortelgroei te stimuleren! Mocht je meer willen weten over stekpoeder, kijk dan in de webshop onder de categorie ‘plantenvoeding’, hier is Pokon stekpoeder te vinden.

Stap 4: Geduld is een schone zaak!

Ook wanneer je stekpoeder gebruikt zal je geduld moeten hebben. Ververs het water zodra het er troebel uitziet of wanneer je ziet dat de luchtwortel of het knobbeltje niet meer onder water staat.

Stap 5: Zodra je wortels minstens 5 centimeter zijn

Zodra je wortels minstens 5 centimeter zijn kun je ze overzetten op een luchtige potgrondmix! Elk plantje heeft zijn eigen favoriete potgrondmix, dus zet je jonge plantje dus niet zo maar in de potgrond!

 

Philodendron monstera albo borsigiana variegata – jong stek kopen

Wachtlijst - Waitlist We informeren u wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder een geldig e-mailadres achter.