Нашите популарни сечи и растенија по ред

Бесплатна испорака за нарачки над 94,95 € [NL]
,

Купување и грижа за Alocasia Frydek Variegata

Alocasia Frydek Variegata е ретко и убаво собно растение. Има богати темно длабоко зелени, секторски и шаренило како прскање, и тесни кадифени лисја во облик на срце со контрастни бели вени. Должината на ливчињата зависи од тоа колку или малку светлина му давате на вашето растение. Потребна е светлина за одржување на нијанси.

Алоказијата сака вода и сака да биде во светлина…

,

Купете Philodendron Melanochrysum

Philodendron melanochrysum е вид на цветни растенија од семејството Araceae. Овој ексклузивен и впечатлив Филодендрон е исклучително редок и е познат и како Црното злато.

,

Купете филодендрон меланохризум без корен

Philodendron melanochrysum е вид на цветни растенија од семејството Araceae. Овој ексклузивен и впечатлив Филодендрон е исклучително редок и е познат и како Црното злато.

,

Купете сингониум тробојни сечи со црвена дамка

 • Ставете го растението на светло место, но не на директна сончева светлина. Ако растението е премногу темно, листовите ќе станат позелени.
 • Чувајте ја почвата малку влажна; не дозволувајте почвата да се исуши. Подобро е редовно да се наводнува во мали количини отколку многу во исто време. Жолтиот лист значи дека се дава премногу вода.
 • На Pixie сака да прска во лето!
 • ...

,

Купете Monstera adansonii variegata – тенџере 12 cm

Monstera adansonii variegata, исто така познато како „растение со дупки“ или „маска од мајмун филодендрон“ вариегата, е многу ретко и посебно растение поради неговите посебни лисја со дупки. Ова растение, исто така, го должи својот прекар. Првично Monstera obliqua расте во тропските шуми на Јужна и Централна Америка.

Ставете го растението на топло и светло место и…

,

Monstera obliqua adansonii variegata – сечење глава без корен

Monstera obliqua variegata, исто така познато како „растение со дупки“ или „маска од мајмун филодендрон“ вариегата, е многу ретко и посебно растение поради неговите посебни лисја со дупки. Ова растение, исто така, го должи својот прекар. Првично Monstera obliqua расте во тропските шуми на Јужна и Централна Америка.

Ставете го растението на топло и светло место и…

,

Купете Monstera adansonii шарена – тенџере 13 cm

Monstera adansonii variegata, исто така познато како „растение со дупки“ или „маска од мајмун филодендрон“ вариегата, е многу ретко и посебно растение поради неговите посебни лисја со дупки. Ова растение, исто така, го должи својот прекар. Првично Monstera obliqua расте во тропските шуми на Јужна и Централна Америка.

Ставете го растението на топло и светло место и…

,

Monstera adansonii variegata – купете сечи без корен

Monstera adansonii variegata, исто така познато како „растение со дупки“ или „маска од мајмун филодендрон“ вариегата, е многу ретко и посебно растение поради неговите посебни лисја со дупки. Ова растение, исто така, го должи својот прекар. Првично Monstera obliqua расте во тропските шуми на Јужна и Централна Америка.

Ставете го растението на топло и светло место и…

,

Monstera Dubia купува и се грижи за неискоренети сечи

Monstera dubia е ретка, помалку позната сорта на Monstera од обичната Monstera deliciosa или Monstera adansonii, но нејзината прекрасна разновидност и интересна навика го прават одличен додаток на секоја колекција на домашни растенија.

Во своето родно живеалиште на тропските Централна и Јужна Америка, Monstera dubia е притаен лоза што се качува на дрвја и големи растенија. Младите растенија се карактеризираат со…

,

Monstera albo borsigiana variegata – купете млади сечи

De Monstera Variegata е несомнено најпопуларното растение за 2021 година. Поради неговата популарност, одгледувачите едвај можат да ја следат побарувачката. Прекрасните лисја на Monstera не се само украсни, туку е и растение за прочистување на воздухот. Во Кина, Monstera ја симболизира долговечноста. Растението е прилично лесно за нега и може да се одгледува во…

,

Купете Syngonium Podophyllum Albo Variegata

 • Ставете го растението на светло место, но не на директна сончева светлина. Ако растението е премногу темно, листовите ќе станат позелени.
 • Чувајте ја почвата малку влажна; не дозволувајте почвата да се исуши. Подобро е редовно да се наводнува во мали количини отколку многу во исто време. Жолтиот лист значи дека се дава премногу вода.
 • На Pixie сака да прска во лето!
 • ...

,

Купете и грижете се за Syngonium Red Spot Tricolor

 • Ставете го растението на светло место, но не на директна сончева светлина. Ако растението е премногу темно, листовите ќе станат позелени.
 • Чувајте ја почвата малку влажна; не дозволувајте почвата да се исуши. Подобро е редовно да се наводнува во мали количини отколку многу во исто време. Жолтиот лист значи дека се дава премногу вода.
 • На Pixie сака да прска во лето!
 • ...

,

Купете и негувајте ги сечињата Syngonium Green Splash

 • Ставете го растението на светло место, но не на директна сончева светлина. Ако растението е премногу темно, листовите ќе станат позелени.
 • Чувајте ја почвата малку влажна; не дозволувајте почвата да се исуши. Подобро е редовно да се наводнува во мали количини отколку многу во исто време. Жолтиот лист значи дека се дава премногу вода.
 • Сингониумот сака да прска во лето!
 • Влезете во Syngonium…
,

Се продаваат неоткорнати сечи Monstera adansonii laniata

Невкоренетото сечење Monstera adansonii laniata, познато и како „растение со дупка“ или „маска за мајмун филодендрон“, е специјална растение поради неговите посебни листови со дупки. Ова растение, исто така, го должи својот прекар. Првично Monstera adansonii laniata расте во тропските шуми на Јужна и Централна Америка.

Ставете го растението на топло и светло место…

,

Monstera albo borsigiana variegata – сечи со корени

De Monstera Variegata е несомнено најпопуларното растение за 2019 година. Поради неговата популарност, одгледувачите едвај можат да ја следат побарувачката. Прекрасните лисја на Монстера филодендрон не само што се украсни, туку е и растение за прочистување на воздухот. Во Кина Monstera симболизира долг живот. Растението е прилично лесно за нега…

,

Купете Syngonium Albo variegata semimoon unrooted сечи

 • Ставете го растението на светло место, но не на директна сончева светлина. Ако растението е премногу темно, листовите ќе станат позелени.
 • Чувајте ја почвата малку влажна; не дозволувајте почвата да се исуши. Подобро е редовно да се наводнува во мали количини отколку многу во исто време. Жолтиот лист значи дека се дава премногу вода.
 • На Pixie сака да прска во лето!
 • Влезете во Syngonium…
,

Syngonium Podophyllum Albomarginata некоренето сечење

 • Ставете го растението на светло место, но не на директна сончева светлина. Ако растението е премногу темно, листовите ќе станат позелени.
 • Чувајте ја почвата малку влажна; не дозволувајте почвата да се исуши. Подобро е редовно да се наводнува во мали количини отколку многу во исто време. Жолтиот лист значи дека се дава премногу вода.
 • На Pixie сака да прска во лето!
 • ...

,

Syngonium Podophyllum Albo Variegata сечење глава без корен

 • Ставете го растението на светло место, но не на директна сончева светлина. Ако растението е премногу темно, листовите ќе станат позелени.
 • Чувајте ја почвата малку влажна; не дозволувајте почвата да се исуши. Подобро е редовно да се наводнува во мали количини отколку многу во исто време. Жолтиот лист значи дека се дава премногу вода.
 • На Pixie сака да прска во лето!
 • Влезете во Syngonium…
,

Monstera albo borsigiana variegata – вкоренето сечење

De Monstera Variegata е несомнено најпопуларното растение за 2019 година. Поради неговата популарност, одгледувачите едвај можат да ја следат побарувачката. Прекрасните лисја на Монстера филодендрон не само што се украсни, туку е и растение за прочистување на воздухот. Во Кина Monstera симболизира долг живот. Растението е прилично лесно за нега…

,

Monstera albo borsigiana variegata – младо сечење

De Monstera Variegata е несомнено најпопуларното растение за 2021 година. Поради неговата популарност, одгледувачите едвај можат да ја следат побарувачката. Прекрасните лисја на Монстера филодендрон не само што се украсни, туку е и растение за прочистување на воздухот. Во Кина Monstera симболизира долг живот. Растението е прилично лесно за нега…

,

Купете и грижете се за Syngonium Green Splash

 • Ставете го растението на светло место, но не на директна сончева светлина. Ако растението е премногу темно, листовите ќе станат позелени.
 • Чувајте ја почвата малку влажна; не дозволувајте почвата да се исуши. Подобро е редовно да се наводнува во мали количини отколку многу во исто време. Жолтиот лист значи дека се дава премногу вода.
 • Сингониумот сака да прска во лето!
 • Влезете во Syngonium…
,

Купете сечење Rhapidophora tetrasperma minima variegata

По војната за наддавање на аукциска локација во Нов Зеланд, некој го купил ова домашно растение со само 9 листови за рекордни 19.297 долари. Неодамна на онлајн аукција беше продадено оскудно бело шарено растение Rhaphidophora Tetrasperma Variegata, исто така наречено Monstera Minima variegata. Донесе кул 19.297 долари, што го прави „најскапото домашно растение досега“ на веб-страницата за јавна продажба трговија…

,

Купете сингониум црвено срце без корени

 • Ставете го растението на светло место, но не на директна сончева светлина. Ако растението е премногу темно, листовите ќе станат позелени.
 • Чувајте ја почвата малку влажна; не дозволувајте почвата да се исуши. Подобро е редовно да се наводнува во мали количини отколку многу во исто време. Жолтиот лист значи дека се дава премногу вода.
 • Сингониумот сака да прска во лето!
 • ...

,

Купете и грижете се за сечињата мраз од јагоди Syngonium

 • Ставете го растението на светло место, но не на директна сончева светлина. Ако растението е премногу темно, листовите ќе станат позелени.
 • Чувајте ја почвата малку влажна; не дозволувајте почвата да се исуши. Подобро е редовно да се наводнува во мали количини отколку многу во исто време. Жолтиот лист значи дека се дава премногу вода.
 • На Pixie сака да прска во лето!
 • ...

,

Купете Syngonium Pink Splash неискоренети сечи

 • Ставете го растението на светло место, но не на директна сончева светлина. Ако растението е премногу темно, листовите ќе станат позелени.
 • Чувајте ја почвата малку влажна; не дозволувајте почвата да се исуши. Подобро е редовно да се наводнува во мали количини отколку многу во исто време. Жолтиот лист значи дека се дава премногу вода.
 • На Pixie сака да прска во лето!
 • ...

,

Fittonia Bubble Red – фабрика за мозаик

Растението Мозаик (Фитонија) е нискорастечко растение кое потекнува од Јужна Америка (Перу)† „Мала, но храбра“ Фитонија секако може да се нарече. Од неговото претставување во есента 2007 година, продадени се повеќе од 100.000 единици. Тоа растение за мозаик, како што се нарекува и Фитонија, се издига едвај пет сантиметри над работ на тенџерето. Но, очигледно таа знае ...

,

Fittonia albivensis Мозаик на растенијата црвени лисја

Растението Мозаик (Фитонија) е нискорастечко растение кое потекнува од Јужна Америка (Перу)† „Мал, но храбар“ секако може да се нарече Fittonia Mosaic Kings Cross. Од неговото претставување во есента 2007 година, продадени се повеќе од 100.000 единици. Тоа растение за мозаик, како што ја нарекуваат и Фитонија, се издига едвај пет сантиметри над работ на тенџерето. Но, очигледно...

,

Fittonia Mont Blanc – фабрика за мозаици

Растението Мозаик (Фитонија) е нискорастечко растение кое потекнува од Јужна Америка (Перу)† „Мал, но храбар“ секако може да се нарече Fittonia Mosaic Kings Cross. Од неговото претставување во есента 2007 година, продадени се повеќе од 100.000 единици. Тоа растение за мозаик, како што ја нарекуваат и Фитонија, се издига едвај пет сантиметри над работ на тенџерето. Но, очигледно...

Осврти на клиенти

Љубопитни за искуствата на некои од нашите клиенти

Врвна услуга и брза испорака

[MK] Брза испорака и убави, здрави растенија! И покрај тоа што во PostNL останаа цел викенд, сепак изгледаа убаво, добро спакувани и добро навлажнета почвата. Препорачано!

Растенијата се неверојатни и добро негувани

[BE] Мојата прва нарачка испорачана во Белгија за само неколку дена. Многу добро спакувани, сечињата и растенијата излегоа од кутијата неоштетени. Вреди да се повтори, благодарам!
Дефинитивно го препорачувам Cutting Letter!

Брза зимска достава со термички пакет до Италија

[ИТ] Ги нарачав моите растенија од Италија во текот на зимата, растенијата пристигнаа брзо и добро спакувани со термички пакет! Многу добри цени како и брз одговор од службата за корисници. Дефинитивно ја препорачувам оваа продавница!

Сите мои растенија безбедно пристигнаа во Германија

[DE] Сите мои домашни растенија пристигнаа добро спакувани дури и по 4 дена задоцнување во сортирањето PostNL и 4 дена во поштенската служба во Германија. Ви благодариме многу за доброто пакување и прекрасната услуга за следење добра услуга!

Голема благодарност за брзата испорака во Франција

[FR] Можам да ви потврдам дека ја добив розовата принцеза Филодендрон без никаков проблем. Голема благодарност за оваа брза испорака во Франција!
Силно можам да го препорачам СБ!

Навистина добро спакуван до Австрија

[AU] Растенијата пристигнаа безбедно кај мене, а пакетот е навистина добро спакуван, а исто така растенијата се во навистина добра состојба! Ви благодарам многу за сè! И јас 100% ќе ја направам мојата нарачка повторно кај вас!

 • Плаќања испорака земји логистика cuttingsbrief-nl

Блог

Еве ги нашите неодамнешни блогови

Како да се користи перлит за да се подобри почвата и да се стимулира растот на растенијата

Што е перлит? „Воздух за почвата“ е тоа што значи и е вториот најдобар начин за компостирање и подобрување на структурата на почвата. Добијте практични совети како ефективно да го користите перлитот во вашата градина.

Помош! Жолти лисја на моите домашни растенија

Помош! Жолти лисја на моите домашни растенија Уживате во вашите зелени собни растенија максимално, но потоа... одеднаш гледате жолти лисја! Што значи ова и што можете да направите во врска со тоа? Тоа може да биде неколку причини Прочитај повеќе…

План чекор-по-чекор: Како да се спаси сечењето monstera variegata од гниење на коренот

План чекор-по-чекор: Заштеда на сечење од гниење на коренот Тоа едноставно може да се случи: за неколку недели ќе преминете од прекрасно сечење monstera variegata со дарежливи корени до тажен лист со лигави остатоци од коренот. Да се ​​биде многу незадоволен со Прочитај повеќе…

Која големина на саксија ми е потребна за моите домашни растенија?

Која големина на саксија ми е потребна за моите домашни растенија? Кога купувате растенија, важно е да ја купите вистинската саксија што одговара на видот на растение што сте го купиле. Правилно Прочитај повеќе…

План чекор-по-чекор: Собни растенија со воздушни слоеви Philodendron Verrucosum

План чекор-по-чекор: Раслојување на домашни растенија од филодендрон Имањето собни растенија во вашиот дом е прекрасен начин да внесете малку природа во вашиот дом. Понекогаш тие можат да станат обраснати, но тоа не значи дека можете веднаш да ги добиете Прочитај повеќе…

Контакт лица

Дали ви требаат повеќе информации за нас?

Нашата локација

STEKJESLETTER.NL (Посетете само со закажување) Wilgenroos 11, 2391 EV Hazerswoude-Dorp, NL

Испратете ни е-пошта

info@stekjesbrief.nl

Испратете ни порака за разговор во живо

Поддршка за продажба 24/7 LiveChat

Бесплатен превоз

Бесплатна испорака за нарачки над 94,95 € [NL]

Контактирајте нѐ

  Список на чекање - Список на чекање Ќе ве известиме кога производот е на залиха. Ве молиме внесете валидна адреса на е-пошта подолу.